Klik hier om terug om te gaan naar de homepage
Klik hier voor Fine Line's diensten en tarieven
Klik hier om contact op te nemen en tekst in te zenden
Klik hier om  naar de Engelse versie te gaan
 

Myra Wilkinson-van Hoek studeerde van 1987 tot 1993 Engels aan de Universiteit van Utrecht, met als specialisatie Vaktaal Vertalen, en werkte na haar afstuderen enige jaren als ondertitelvertaler voor de Nederlandse televisie. Daarnaast vertaalde zij al sinds vóór haar afstuderen wetenschappelijke teksten naar het Engels.

Na haar huwelijk met een Engelse archeoloog verruilde zij Amsterdam voor de heuvels van zuid-Engeland. Eenmaal daar begon zij al snel aan een MA in archeologie aan de Universiteit van Reading, waarvoor zij in 2003 met een Distinction slaagde.

Zij is sinds 2000 actief in de Britse archeologie; haar archeologische ervaring omvat deelname aan regionale survey-projecten in Griekenland, Frankrijk en Spanje en aan opgravingen in Engeland en Frankrijk, met o.a. het Britse Institute of Field Archaeologists (IFA). Daarnaast is zij nauw betrokken bij archeologisch consultancy-werk (ARCA, deel uitmakend van de Universiteit van Winchester). Fine Line is lid van de Vereniging van Ondernemers in Archeologie (VOiA) en van IFA (op Practitioner-niveau).

Home|Diensten en tarieven|Contact|Engelse versie
Midden: Myra Wilkinson-van Hoek aan het werk op  een Spaanse site uit de Bronstijd. Foto´s Keith en Myra Wilkinson